Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria

Mnoge pijace u Španiji su jako posjećene, a jedna od najpopularnijih se nalazi u Barceloni. Mercat de La Boqueria u (prevodu Boqueria Market) je pijaca hrane  poznata ne samo u Barceloni i Španiji već i u čitavom svijetu. Ovdje možete sresti ne samo domače lokalno stanovništvo već i turiste iz raznih zemalja.

Na ovom mjestu je nekada bio samostan ali je nakon požara 1835 na ovom mjestu uređena pijaca koja je tu i danas. Više od dvije stotine štandova koje čine jezgro ove pijace nudi hranu sa svih strana svijeta, i zaista se tu može naći sve što vam je potrebno. Ako nešto ne nađete odmah, samo trebate da malo bolje potražite i to možete naći.

Prodaju se sve vrste mesa, ribe, povrća i voća, a neki štandovi nude i egzotičnu hranu. Možete kušati crve, bube ali i kupiti egzotične grickalice i osvježenja. Naravno da možete da sve to preskočite i jednostavno dok stojite jedete katalonske grickalice. U tapas barovima sve to konzumirate dok sjedite i odmarate.

Na Mercat de La Boqueria pijacu je najbolje doći u jutarnjim satima kako bi izbjegli velike gužve tokom kupovine.

 

 

Previous Aleppo paprika
Next B Krvna grupa

You might also like

Zdravi recepti

Keks za dijabetičare

Mnogi misle, da se život dijabetičara mora svesti na dosadnu hranu, koja samim time što ne uključuje tradicionalne deserte, ne sadrži ni zanimljive arome i ukuse. To naravno nije istina!

Magazin

Pravila ishrane koja se najčešće ne poštuju

Evo šta se dešava: klijent koji želi da poboljša svoju ishranu, unamljuje nutricionistu kako bi mu pomogao da poboljša svoju dijetu. Nakon toga nutricionista analizira klijentovu ishranu, odnosno šta klijent

Magazin

Kalorična vrijednost namirnica

Pojam kalorija, što označava »sagorijevajuću vrijednost« bilo koje hranjive materije u trenutku kad je tijelo prerađuje, u prošlosti su pogrešno tumačili. Zaista je veoma važno da uzimamo hranu prema dnevnim