Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria

Mnoge pijace u Španiji su jako posjećene, a jedna od najpopularnijih se nalazi u Barceloni. Mercat de La Boqueria u (prevodu Boqueria Market) je pijaca hrane  poznata ne samo u Barceloni i Španiji već i u čitavom svijetu. Ovdje možete sresti ne samo domače lokalno stanovništvo već i turiste iz raznih zemalja.

Na ovom mjestu je nekada bio samostan ali je nakon požara 1835 na ovom mjestu uređena pijaca koja je tu i danas. Više od dvije stotine štandova koje čine jezgro ove pijace nudi hranu sa svih strana svijeta, i zaista se tu može naći sve što vam je potrebno. Ako nešto ne nađete odmah, samo trebate da malo bolje potražite i to možete naći.

Prodaju se sve vrste mesa, ribe, povrća i voća, a neki štandovi nude i egzotičnu hranu. Možete kušati crve, bube ali i kupiti egzotične grickalice i osvježenja. Naravno da možete da sve to preskočite i jednostavno dok stojite jedete katalonske grickalice. U tapas barovima sve to konzumirate dok sjedite i odmarate.

Na Mercat de La Boqueria pijacu je najbolje doći u jutarnjim satima kako bi izbjegli velike gužve tokom kupovine.

 

 

Previous Aleppo paprika
Next B Krvna grupa

You might also like

Magazin

Koliko voća trebamo jesti?

Ni sami ne znate koliko ste puta čuli da morate jesti voće. Ali, koliko je voća dnevno dovoljno našem organizmu?

Magazin

Kretivne ideje za super zdravu školsku užinu

Kupili ste svom školarcu potrebnu opremu i knjige i spremili ga za školu.A jeste li razmislili o ishrani vašeg djeteta tokom boravka u školi?

Riba i plodovi mora

Odrezak od tune sa shi – take gljivama

Počastite svoje najmilije ovim neobičnim jelom. Sastojci: 2 odreska od tune 100 gr shi – take gljiva umak od soje maslinovo ulje bijeli luk limun peršun mravinac so biber Priprema: