Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria

Mnoge pijace u Španiji su jako posjećene, a jedna od najpopularnijih se nalazi u Barceloni. Mercat de La Boqueria u (prevodu Boqueria Market) je pijaca hrane  poznata ne samo u Barceloni i Španiji već i u čitavom svijetu. Ovdje možete sresti ne samo domače lokalno stanovništvo već i turiste iz raznih zemalja.

Na ovom mjestu je nekada bio samostan ali je nakon požara 1835 na ovom mjestu uređena pijaca koja je tu i danas. Više od dvije stotine štandova koje čine jezgro ove pijace nudi hranu sa svih strana svijeta, i zaista se tu može naći sve što vam je potrebno. Ako nešto ne nađete odmah, samo trebate da malo bolje potražite i to možete naći.

Prodaju se sve vrste mesa, ribe, povrća i voća, a neki štandovi nude i egzotičnu hranu. Možete kušati crve, bube ali i kupiti egzotične grickalice i osvježenja. Naravno da možete da sve to preskočite i jednostavno dok stojite jedete katalonske grickalice. U tapas barovima sve to konzumirate dok sjedite i odmarate.

Na Mercat de La Boqueria pijacu je najbolje doći u jutarnjim satima kako bi izbjegli velike gužve tokom kupovine.

 

 

Previous Aleppo paprika
Next B Krvna grupa

You might also like

Magazin

Kako pripremiti bademovo mlijeko?

Svome tijelu učinili biste veliku uslugu kada biste svaku grickalicu ili kolač u zamijenili upravo bademima.

Magazin

Luk i bijeli luk = zaštita cijelog tijela

Ovo aromatično povrće sadrži velik broj organosulfatnih komponenti, hemikalija koje su dobre za vaše srce i arterije održavaju fleksibilnim i čistim od štetnih nakupina.

Meso

Zapečeni kuskus s mesom

Sastojci:400 gr mljevenog mesa1 manja glavica luka1 kašičica crvene paprikemalo solimalo vegete2 čehna bijelog luka1 šolja (250 ml) kuskusa500 ml vruće vode2 jaja50 ml mlijeka100 gr naribanog sira