Mercat de La Boqueria

Mercat de La Boqueria

Mnoge pijace u Španiji su jako posjećene, a jedna od najpopularnijih se nalazi u Barceloni. Mercat de La Boqueria u (prevodu Boqueria Market) je pijaca hrane  poznata ne samo u Barceloni i Španiji već i u čitavom svijetu. Ovdje možete sresti ne samo domače lokalno stanovništvo već i turiste iz raznih zemalja.

Na ovom mjestu je nekada bio samostan ali je nakon požara 1835 na ovom mjestu uređena pijaca koja je tu i danas. Više od dvije stotine štandova koje čine jezgro ove pijace nudi hranu sa svih strana svijeta, i zaista se tu može naći sve što vam je potrebno. Ako nešto ne nađete odmah, samo trebate da malo bolje potražite i to možete naći.

Prodaju se sve vrste mesa, ribe, povrća i voća, a neki štandovi nude i egzotičnu hranu. Možete kušati crve, bube ali i kupiti egzotične grickalice i osvježenja. Naravno da možete da sve to preskočite i jednostavno dok stojite jedete katalonske grickalice. U tapas barovima sve to konzumirate dok sjedite i odmarate.

Na Mercat de La Boqueria pijacu je najbolje doći u jutarnjim satima kako bi izbjegli velike gužve tokom kupovine.

 

 

Previous Aleppo paprika
Next B Krvna grupa

You might also like

Magazin

Teta, alergičan sam, fino ti piše…

Različite alergijske reakcije na hranu su sve češća pojava u dječijem uzrastu. Osim što su promjene vidljive na koži u vidu osipa, neke supstance iz hrane mogu izazvati i probleme

Magazin

Gorgonzola

Gorgonzola je vrsta sira koja se pravi od neobranog kravljeg mlijeka, ali i kozjeg. Kada se pravi od kozjeg mlijeka onda je tvrđi i slaniji.

Nekategorisano

Plusevi maslinovog ulja

Maslinovo ulje je dobro za kosti, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Madridu.